úterý 11. listopadu 2008

Víkend plný slunce i mraků


Nejdůležitějším úkolem přítele je, aby ti byl nablízku, když se mýlíš. Když máš pravdu, jsou ve tvé blízkosti skoro všichni.

Řešit problémy o samotě je recept na katastrofu.


Znáte ty okamžiky, od kterých hodně očekáváte, ale taky z nich máte obavy? Přátelství je něco, co se dá těžko nabýt, ale velmi rychle ztratit. Je těžké přiznat si, že se mýlíte. Zvlášť, když jste tvrdohlaví a dokážete situace dokonale zlehčovat. A je skvělé vědět, že kolem sebe máte lidi, o kterých víte, že vás mají rádi, záleží jim na vás, a pokud děláte blbosti, mají o vás strach. Někdy je těžké mluvit o tom, co vám není příjemné a co byste nejraději vymazali ze své minulosti. V určitém věku prožijete věci, o kterých víte, že by je vaši rodiče nepřijali. Že by je nepřijal nikdo, koho znáte. A myslíte si, že by je nepochopili ani vaši přátelé. Ale pochopení není na tom to nejdůležitější. To, co by vám měli vaši přátelé v tuto chvíli nabídnout, je přijetí. Přijetí vás jako osoby, kterou milují, přesto, co jste udělali. Odpustit vám, že jste je zranili, protože jste ublížili osobě, kterou mají rádi - sobě. Není to jednoduché ani pro jednu stranu. Zvlášť, když se vaše skutky zdají být neskutečné a nejste schopni je rozumem vysvětlit jak sobě, tak právě jim.

Marti, Maki, Máří...jsem ráda, že jste v mém životě. Vím, že bez vás bych dnes byla někým jiným. Jste pro mě důležité. Naše přátelství je pro mě důležité. Máří, řekla jsi, že pokud budu chtít, můžu zvládnout spoustu věcí. A tak bych si přála, abyste věděly, že mi na vás záleží a chci s vámi budovat přátelství.

1 komentář: